Kinderopvang Moeder de Gans

Harmelen

BSO Wat is buitenschoolse opvang?

De Buitenschoolse opvang bij ons, is opvang voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Voor kinderen die de basisschool bezoeken bieden wij buitenschoolse opvang (BSO) na schooltijd, in de schoolvakanties en op studiedagen. Wij geven kinderen een vertrouwde, uitdagende plek waar ze zichzelf kunnen zijn en waar ze kunnen “thuiskomen” na schooltijd. Vooral omdat ze bij ons uit school zijn en heerlijk naar een fantastische speellocatie gaan, waar het huiselijk is, groot en gezellig met veel activiteiten. Kinderen zijn uit de school waar ze al vele uren verblijven en even op een andere plek. School is ook leuk maar het is ook belangrijk om je tijd buiten schooluren op een andere locatie te zijn vinden wij en onze ouders. Kinderen mogen zodra ze zijn aangekomen met de bakfiets of lopend met de leidster, waarbij ze even een frisse neus hebben gehaald", zelf kiezen welke activiteiten ze willen doen of dat ze juist willen ontspannen. Eerst eten ze vers fruit en drinken een beker limonade of sap. Daarna kunnen ze hun keuze doorgeven aan de leidster. De leidster biedt activiteiten aan, waaraan je kan deelnemen. Tevens gaat een leidster bij ons, vaak direct naar de speeltuin of het voetbalveld dichtbij. Waar de kinderen heerlijk kunnen rennen, voetballen en ravotten. Anderen gaan knutselen of lezen een boekje. Of gaan spelen en kiezen uit het enorme aanbod wat ze willen gaan doen. Er is voldoende keuze aan speelgoed, spelletjes, springkussens, minitrampoline, tenten, poppenhoek, autohoek, fietsen, steppen, speelhuisjes buiten en binnen. Of als men wil dansen disco, dansen, hutten bouwen, theater, zingen, en bijvoorbeeld speurtochten. Ook hebben we een complete verkleedgarderobe voor alle leeftijden bij de BSO. Keuze genoeg.

In de vakanties gaan we er vaak op uit! Dit is bij heel veel kinderopvang helemaal niet vanzelfsprekend, op een dagje weg na, 1 x per jaar, maar bij ons wel. Dit maakt het verschil tussen de andere opvang vinden wij. Voorbeelden van de laatste vakanties zijn >. De schaatsbaan in Woerden. De Woerdendse vakantieweek. Spoorwegmuseum. Oortjespad. Alle speeltuinen van Harmelen. Het voetbalveld in Harmelen Noord. De Albatros in Leidsche Rijn. De Balije in Veldhuizen. Het maximapark. Balorig in Houten. Monkeytown in Amsterdam, Ijsselstein en Maarssen. De Pretfabriek in Woerden. Naar de Vijverbos. Kasteel Haarzuilen. De geitenboerderij. De Bioscoop. En ga maar door. Te veel om op te noemen. (Zie ook onze Facebook pagina). Dit tot groot plezier van de kinderen en ouders. Mochten er kinderen toch niet mee willen? Dat kan. Dan blijven ze gezellig bij de andere leidsters van MdG. Daar kunnen ze dan eventueel heerlijke koekjes bakken. Tosti's, soep, taartjes maken enz.

Onze BSO heeft maar 1 groep. Meer groepen willen wij ook niet om deze service te kunnen blijven bieden. Boek nu uw plaats in bij MdG. Mail naar kinderopvang.moederdegans@gmail.com om een plaatsje te reserveren voor uw kind.

Wij halen de kinderen op van alle scholen in Harmelen. Tevens bieden wij voorschool vanaf 7 uur. Minimale afname per dag 4.15 uur. Dus maak een combinatie VS en NS en wij zorgen dat uw kind op tijd op school is en na school ook weer heerlijk kan spelen bij Moeder de Gans. Voorschool is dus niet verplicht, Het is een extra service voor ouders die op tijd moeten vertrekken naar hun bestemming die dag.


      

Activiteiten BSO kids

Na schooltijd heerlijk spelen

Voetballen op het nabijgelegen voetbvalveld

Elke maand een nieuw thema/ Bijvoorbeeld ridders en prinsessen thema